Abonnementsartikel

Der er ingen vaklen i geleddet hos Nordsjællands Landboforening. Foreningen tegner ét medlemskab for at anerkende Bæredygtigt Landbrugs arbejde

Siden det kom frem, at Nordsjællands Landboforening har søgt medlemskab i Bæredygtigt Landbrug, har det svirret med rygter om, at landboforeningen er ”blevet talt til fornuft” eller ”banket på plads” ved et møde med Niels Jørgen Pedersen, formand for Landbrug & Fødevarer. Men der er ingen vaklen i geleddet i Nordsjælland.

- Bæredygtigt Landbrug har evnet at give vore medlemmer luft for deres frustrationer, og det synes vi, at vi vil anerkende Bæredygtigt Landbrug for. Derfor har vi tegnet et medlemskab i BL, og nu mangler vi kun at betale kontingentet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det siger Herdis Dam, formand for Nordsjællands Landboforening til maskinblade.dk.

Ikke medlemmerne, der meldes ind i BL

- Vi har manglet at aftale med Bæredygtigt Landbrug, hvordan vi som forening kunne blive medlem, og det er nu afklaret, så vi tegner ét medlemskab, og vi mangler nu kun at betale kontingentet, siger Herdis Dam.

- Det har været vigtigt for os, at det ikke er medlemmerne, vi melder ind i Bæredygtigt Landbrug. De må ikke opfatte det sådan, at de med dette medlemskab er blevet medlem af BL. De er fortsat medlem af Landbrug & Fødevarer, og vil de personligt være medlem af Bæredygtigt Landbrug, skal de selv melde sig ind.

- Derfor får Bæredygtigt Landbrug med vores indmeldelse ét medlem mere, siger den nordsjællandske formand.

- Jeg mener, vi med dette medlemskab tager gassen af ballonen. For det har været som om, man var nødt til at vælge mellem Landbrug & Fødevarer og Bæredygtigt Landbrug – man kunne ikke være begge steder. Vi har med vores medlemskab vist, at det ikke er et enten-eller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Får ikke luft for frustrationerne gennem L&F

- Vi har ønsket at anerkende Bæredygtigt Landbrug for deres rolle. Vi synes, foreningen har forbedret retorikken og er blevet en lødig medspiller i debatten om landbrugets forhold.

Og foreningen giver med deres udmeldinger luft for vores medlemmers frustrationer.

- Landbrug & Fødevarer har ikke ønsket denne strategi. Man vil fortsætte arbejdet gennem lobby-virksomhed og med at fortæller de positive historier. Det er vi også enige i, men vi har flere gange påpeget, at vi mangler det andet ben, siger Herdis Dam.

- For medlemmerne oplever, at der bliver stadig mindre rum for landbrugets virke, samtidig med, at de gode historier fortælles. Det giver frustrationer, og dem får de ikke luft for gennem Landbrug & Fødevarers strategi. Men det har Bæredygtigt Landbrug evnet at give dem, lyder det fra Nordsjællands Landboforening.