Arbejdet for åbenhed i andelsselskaberne og kontrol med bestyrelserne i foreninger og afsætningsselskaber er fortsat en mærkesag for LDM

Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter har opfordret Arla Foods til at afskaffe den specielle kursomregningsmodel til svenske kroner, og reaktionen fra Arla viser ifølge formand Kjartan Poulsen med al tydelighed, at det er nødvendigt, at Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter fortsætter kampen for åbenhed.

- Der var tydeligvis ikke kendskab til den økonomiske effekt af modellen, hverken blandt almindelige andelshavere eller blandt repræsentantskabsmedlemmer. Det må faktisk være lidt flovt, at det er LDM, der skal fortælle repræsentantskabet, at der i 2011 er blevet flyttet cirka 260 millioner kroner fra de danske producenter til svenske producenter alene på grund af kursomregningsmodellen, sagde Kjartan Poulsen i sin beretning på Landsforeningens årsmøde torsdag i Ølgod.

Og han kritiserede kraftigt Arlas lukkethed i den slags sager.

- Faktisk lovede Arla Foods i forbindelse med vedtagelsen af kapitalprojektet, at åbenheden skulle blive større. Foreløbig har vi dog ikke set noget til det. Det er åbenbart sådan vores store andelsmejeri fungerer, men repræsentantskabet befinder sig åbenbart godt med et godkendelsesstempel i hånden, og i sidste ende er det kun repræsentantskabet, der kan ændre tilstanden, sagde LDM-formanden.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det nuværende repræsentantskab vil tilsyneladende ikke ændre noget. Hvis I vil have ændret noget, er der kun en vej: Stem på nogle nye kandidater når der er mulighed for det, lød hans opfordring til de fremmødte medlemmer.