Abonnementsartikel

Med tilskud fra Miljøteknologiordningen har Karsten Skriver Weinkouff investeret i udstyr, så han fremover kan bekæmpe ukrudt i majs og roer med en radrenser og båndsprøjtning

Ukrudtet i majs- og roemarkerne hos Karsten Skriver Weinkouff fra Stabæk ved Hirtshals skal fremover bekæmpes med en GPS-styret radrenser påmonteret udstyr til båndsprøjtning. Det er besluttet, efter at han fik et tilskud på 40 procent af investeringen fra Fødevareministeriets Miljøteknologiordning.

Tilskuddet er givet som en del af de midler, der er sat af til "projekter vedrørende investeringer i grønne teknologier på jordbrugsbedrifter". Det betyder, at Karsten Skriver Weinkouff med en samlet investering på cirka 400.000 kroner får et tilskud på 160.000 kroner og derfor kan slippe med selv at betale 240.000 kroner for udstyret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ifølge de beregninger, vores planteavlskonsulent har lavet, kan investeringen i GPS, radrenser og udstyr til at båndsprøjte reducere forbruget af kemi i majsen og roerne med 70 procent. Derudover kan kørslen med GPS mindske overlap og forbruget af såsæd. Det er beregnet til at give en samlet besparelse på cirka 85.000 kroner om året. Derfor mener vi, at vi ikke løber en stor risiko ved at investere i den ny teknologi - og nok så væsentligt, så får vi med investeringen en rigtig god mulighed for at øve os på fremtiden, siger Karsten Skriver Weinkouff.

Han skal bruge majsen og roerne som foder til sin besætning med 270 malkekøer.

Læs hele artiklen i marts-udgaven af Agrologisk, der udkommer fredag den 9. marts.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden læses på www.agrologisk.dk. Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen.

Der kan bestilles abonnement på www.agrologisk.dk eller 7620 7970.