Abonnementsartikel

Hollandske forskere regner med at have den første laboratorie-burger klar til efteråret

For at undersøge muligheden for at fremstille kød på en mere miljøvenlig måde har forskere ved det hollandske universitet i Maastricht nu frembragt et par hundrede små stykker kød i et laboratorium.

Ifølge Sveriges Radio har forskerne dyrket små stykker af muskelceller fra køer, hvor celledyrkningerne udgår fra stamceller, der formerer sig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forskerne regner med at have den første, laboratorieskabte burger klar til efteråret.

På vej til kødkrise

Mark Post, der er professor i fysiologi ved universitetet i Maastricht, siger til Sveriges Radio, at forskningen er et udtryk for, at vi er på vej til en kødkrise.

- Vi bruger mere end halvdelen af klodens dyrkningsbare jord til kødproduktion, og forbruget vil blive fordoblet over de kommende 40 år, fastslår professoren.

Han mener, at man derfor er nødt til at se på alternative metoder til den traditionelle måde at fremskaffe kød.

Professor Post anslår, at der går mellem 10 og 20 år, inden fremstillingen af det dyrkede kød har nået en kommerciel standard.