Landmand Kaj Kragkær Larsen modtog for to uger siden en dom på ti dages fængsel for at have overtrådt dyreværnsloven. Det skriver nordjyske.dk.

Dommen blev givet på baggrund af anmeldelser fra slagteriet i Sæby, hvor han i tre tilfælde har leveret svin, der har været udsat for grov og uforsvarlig behandling. De to af de leverede svin burde ifølge det Veterinære Sundhedsråd have været aflivet inden levering.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selv om Kaj Kragkær Larsen nægter sig skyldig i dommen, har han opgivet at anke den.

- Dommen er uretfærdig og ude af proportioner med de faktiske forhold, når tre vurderinger af grises tilstand ud af 300.000 producerede grise over syv år kan få en sådan konsekvens, siger Kaj Kragkær Larsen til nordjyske.dk.

Den enkelte gris får ikke en chance

Kaj Kragkær Larsen mener, at systemet opererer med "en nultolerance".

- Det bevirker, at der unødigt bliver aflivet rigtig mange grise i den danske svineproduktion, før de når slagteriet. Det er her, det virkelige etiske problem er i produktionen. Den enkelte gris får ikke en chance i det system. Derfor ser vi også en stigende udflytning af produktionen til steder med langt bedre rammevilkår, lyder det fra den dømte landmand.

Kaj Kragkær Larsen er tidligere formand for bestyrelsen i Tulip Food Company og har ligeledes siddet i bestyrelsen for Danish Crown. Desuden har han været formand for Frederikshavn og Omegns Landboforening.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udover fængslingen blev Kaj Kragkær Larsen frakendt retten til at eje, bruge, passe eller slagte produktionsdyr i tre år.