Kongsksilde opnåede en omsætningsfremgang fra 748,0 millioner kroner i 2010 til 899,9 millioner kroner i 2011. Og overskuddet voksede til 26,3 millioner kroner mod 14,3 millioner kroner i 2010.

- Travlheden hos Kongskilde har været præget af flere begivenheder og markedsudviklinger, men på enkelte områder har det været ganske udfordrende. Ikke desto mindre kommer Kongskilde med et helt tilfredsstillende resultat, som vidner om en solid indsats, siger Asbjørn Børsting, formand for Kongskilde Industries og adm. direktør i DLG.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En ny græsdivision

Desuden blev travlheden båret af, at Kongskilde i september overtog JF-Fabriken, der således satte sit meget tydelige præg på årets sidste måneder.

- Beslutningen om at overtage JF blev truffet i løbet af kort tid - på baggrund af selskabets situation - og det kom naturligvis til at fylde meget efterfølgende. Dels i kraft af mange nye kolleger, dels et helt nyt produktsortiment, som supplerer Kongskildes nuværende sortiment fortrinligt, og Kongskilde har nu fået en ny græsdivision. Koncernen er blevet full-line på jordbrugsredskaber, og det vil helt klart styrke vores position på markedet for landbrugsmaskiner, siger Asbjørn Børsting.

Han tilføjer, at en væsentlig opgave bliver at integrere JF.

- Det er vores mål i 2012 at få JF fuldt integreret i Kongskilde-organisationen såvel i Danmark som internationalt. Det vil give mulighed for at høste gevinsterne ved salg af en større produktpalet gennem de eksisterende salgsselskaber. Samtidig vil vi have fokus på at optimere ressourcerne i JF og Kongskilde i Danmark på alle niveauer, siger adm. direktør Anette Ilsøe, Kongskilde Industries.

Øget aktivitetsniveau på alle fronter

Hun tilføjer, at markedet for landbrugsredskaber i årets første halvdel var inde i en rigtig god salgsudvikling - ikke mindst på grund af de højere priser på afgrøder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den våde høst bremsede dog investeringslysten flere steder. På trods af de udfordringer blev det et år med en klar fremgang for salget af jordbrugsredskaber, ikke mindst i Sverige, Tyskland, England, Frankrig og Nordamerika. Og salget af kornkomponenter har været stigende, ikke mindst til eksportmarkederne, fortæller hun.

Hun konstaterer også, at industridivisionen har haft en pæn fremgang i salget set i forhold til 2010.

- Men den har året igennem været præget af krisen, hvilket har givet en ustabil ordreindgang.

Optimistisk syn på 2012

- Kongskilde har et optimistisk syn på fremtiden - dels i kraft af konsolideringen i markedet, dels koncernens egen udvikling, hvor vi nu skal høste frugterne af de hidtidige investeringer, hvor vi har effektiviseret produktionsenhederne i blandt andet Sverige og Polen. Det giver os en øget konkurrencekraft. Samtidig har vi det nye setup med JF-produkterne, hvor vi ser vækstmuligheder. Endelig har vi ganske positive forventninger til vores aktiviteter i Nordamerika, så vi tror på fremtiden og føler os godt rustet til 2012, siger Asbjørn Børsting.