Abonnementsartikel

Nyt ansøgningssystem skal lette brugervenligheden og højne sikkerheden i ansøgningsprocessen til arealstøtte.

I 2012 søger man arealstøtte i Fødevareministeriets nye ansøgningssystem Tast selv-service.

- De gamle systemer er forældede og lever ikke op til moderne krav om sikkerhed og brugervenlighed. Naturerhvervstyrelsen har derfor i flere år arbejdet på at få et nyt system sat i søen, og der er nu 1. februar 2012 planmæssigt åbnet for Fællesskema 2012 og dermed for ansøgning om arealstøtte, skriver NaturErhvervstyrelsen i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi er meget stolte af at kunne åbne ansøgningsrunden i Tast selv-service. Vi har brugt de sidste mange måneder på at teste alle dele af systemet, og vi har fuld tillid til, at ansøgningsrunden vil forløbe godt. Vi ser frem til, at vores brugere nu kan få glæde af de fordele, som det nye system har, udtaler vicedirektør Ole Heinager.

- Landbrugets konsulenter har udført et kæmpe arbejde med at få deres kunder til at logge på systemet og give en elektronisk fuldmagt. Konsulenterne har lagt mere end 27.000 fuldmagter ind i systemet, og vi er dybt imponerede, siger Ole Heinager.

Højere sikkerhed

Brugen af NemID, Digital Signatur og elektronisk fuldmagt gør, at der er en sikker identifikation af, hvem der sidder ved computeren, når ansøgningen sendes ind. Det er mere sikkert end ved de gamle pinkoder, som blev udsendt pr. brev.

Desuden kan landmand og konsulent til enhver tid genfinde de breve, som landmanden har modtaget fra NaturErhvervstyrelsen. Dette har været efterspurgt i mange år, hvor breve kun har været sendt i papirform. Der er også mulighed for at få breve på e-mail eller for at få en SMS-besked om, at der er sendt et brev.