Abonnementsartikel

Sagsbehandlingstiden på miljøgodkendelser til landbruget i kommunerne er ni måneder. Bæredygtigt Landbrug mener, at den langsommelige proces koster tusindvis af danske arbejdspladser

Bæredygtigt Landbrug er utilfreds med de lange sagsbehandlingstider i kommunerne.

- Tålmodigheden hos danske fødevareproducenter er ved at være tyndslidt samtidig med, at det går særdeles hårdt ud over psyken og pengepungen, at skulle vente i årevis med at få svar, om man får lov til at udvide sin bedrift, siger direktør i Bæredygtigt Landbrug, Vagn Lundsteen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vagn Lundsteen tilføjer, at erfaringerne viser, at det ikke er helt ualmindeligt, at fødevareproducenterne må vente i årevis efter svar fra kommunerne, når de har sendt en ansøgning om lov til at udvide eller bygge nye stalde, der i høj grad medvirker til endnu bedre dyrevelfærd.

Staten spænder ben

Vagn Lundsteen understreger, at den langsomme behandling siden 2007, da den nye husdyrlov trådt i kraft, først og fremmest skyldes statsligt benspænd i form af mangel på værktøjer, vejeledning, langvarigt IT-knas og ikke mindst stribevis af afgørelser, som nærmest per automatik sendes tilbage til kommunerne til ny behandling.

- Personligt har jeg også mere end svært ved at se fornuften i, at kommunernes sagsbehandlere skal bruge så megen tid på at behandle de samme sager igen og igen. Den tid kunne sagtens være brugt mere fornuftigt, siger Vagn Lundsteen.