Abonnementsartikel

Artiklen fortsætter efter annoncen

Da snittekvaliteten skulle tjekkes efter otte ugers lagring, viste det sig, at fuglene havde haft fest på de ubeskyttede baller med en mængde små huller som resultat. Enkelte baller havde også håndteringsskader.

En af presserne brugte forstrækt plast uden at udvekslingen på forstrækkeren blev justeret. Dermed var seks lag plast for lidt til at give tilstrækkelig tæthed med mugdannelser over hele ballen som resultat. En planlagt vakuumtest af ballerne fra alle presserne måtte derfor reduceres til en håndfuld tilfældige prøver.

Tæt var godt

Målingerne, som blev foretaget, viste, at de baller, som var hele, havde et trykfald, som var langt lavere end kravene til god lagring. Der er dermed grund til at antage, at når indpakningen sker korrekt, og ballerne håndteres med omhu, så tåler de lang tids lagring, uafhængig af presser-model.

Forveksler skrift med mad

Alle ballerne var lagret på højkant. Det har sine fordele, men samtidig er der grund til at tro, at det øger risikoen for skader fra fugle.

Årsagen er, at skidt og møg ikke løber af på samme måde, som når ballerne ligger vandret. Dermed tror fuglene, at skidtet er mad. Det var også tydeligt, at fuglene havde hakket mest hul der, hvor ballerne var mærket.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det giver noget at tænke over for alle, som bruger wrapballer som informationstavler.