Niels Jørgen Pedersen og Torben Hansen – formænd for henholdsvis Landbrug & Fødevarer og Landbrug & Fødevarer, Planteproduktion, var placeret på hver sin barstol på en scene som et af indslagene på årets plantekongres.

Herfra besvarede de spørgsmål fra salen og gjorde meget ud af at fortælle om de mange nye tiltag og nye måder at gøre tingene på, som, de mener, har haft en stor effekt og skabt politisk indflydelse og større respekt om landbruget.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Men på bageste række sad også en formand. Den tidligere formand for landbruget, Peter Gæmelke, som i dag har en flot bestyrelseskarriere med formandspost og sæde i en række tunge erhvervsbestyrelser. Af dagbladet Børsen netop udnævnt som nummer 19 på top 20 listen over Danmarks bestyrelseskonger.

Han havde indimellem svært ved at sidde helt stille. Det trak åbenlyst i ham, når de nye i landbrugets top svarede på tiltale fra salen. Og indimellem røg der også en lille skarp kommentar ud af mundvigen.

Hen mod slutningen af seancen bad han da også om ordet.

- Det er dejligt at sidde på bageste række og høre om nogle af de nye opfindelser - som er de samme som for 15 år siden. I skal hjem at arbejde for, at vi kan dyrke den robuste jord 100 procent. Så kan der tages noget landbrugsjord ud af drift, når det ønskes. Men det må være en samfundsopgave. Det kan ikke være bøndernes opgave, sagde den tidligere formand.

Og han tilføjede om Grøn Vækst:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det, vi lagde frem for tre år siden i forbindelse med lanceringen af Grøn Vækst, handlede om målrettede tiltag, som I nu diskuterer. Det var et godt forslag, selv om det blev meget kritiseret, sagde han.