Abonnementsartikel

Designet er stort set det samme, men nye motorer fra Fiat Powertrain giver flere hestekræfter i ny Magnum-serie. Nye Steiger-traktorer får også stigning i effekten

Maskinbladet, Tjekkiet.

Den næste generation af Magnum og Steiger-traktorer er klar fra Case IH. Og det bliver med endnu flere hestekræfter under hjelmen ? frembragt af nye motorer fra Fiat Powertrain-fabrikken. (FPT).

Artiklen fortsætter efter annoncen

De nye motorer har SCR-katalysator i stedet for recirkulation af udstødningsgassen, og det har bevirket, at indsprøjtningstidspunktet er blevet trimmet, så det ligger helt optimalt set ud fra at skabe den størst mulige effekt fra motoren. Og faktisk er service-intervallet som en følge af den optimale motorstyring blevet forlænget til 600 timer.

Magnum-serien kommer til at bestå af fem modeller fra 268 til 374 hestekræfter (maksimal effekt). Med boost topper Magnum 340 med 389 hestekræfter, der er til rådighed under transport og ved pto-arbejde ? leveret fra den 8,7 liter store FTP-motor, der i øvrigt er konstrueret med overliggende knastaksel. Den er tidligere blevet brugt i Case IH Axial-Flow 7120 mejetærskeren.

De fem modeller er: Magnum 235, Magnum 260, Magnum 290, Magnum 315 og Magnum 340, hvor modelbetegnelsen står får den nominelle effekt i hver model. Magnum 315 har således en nominel effekt på 315 hestekræfter.

Med lanceringen af de nye traktorer ligger det også fast, at der ikke kommer en trinløs transmission i Magnum-serien i første omgang. Den vil sandsynligvis først blive vist til Agritechnica 2011 i en eventuel ny model, erfarer Maskinbladet.

Låner armlæn fra Puma

Det udvendige design på Magnum er der ikke ændret det store ved. Men inde i kabinen er det nuværende armlænskonsol rykket ud til fordel for Multikontroller-armlænet, som vi kender det fra Puma-serien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Armlænet I Magnum-serien er næsten identisk med Puma'ens på nær en lidt ændret støtteplade, der går hen over en lille del af kontakterne.

Multicontroller-armlænet går igen på alle nye Case IH-traktorer fra 110 hestekræfter til 670 hestekræfter i de nye Steiger-traktorer.

Kabineaffjedring har fundet vej til de nye Magnum-traktorer, ligesom det er muligt som ekstraudstyr at erhverve et eksemplar af Magnum med motorbremse.

- Motorbremsen er omkring fem gange stærkere i forhold til, hvad motoren kan bremse med normalt, forklarer en produktchef hos Case IH.

En anden detalje på de nye, røde traktorer er, at luftfilteret kan tages ud og renses, uden chaufføren behøver at åbne motorhjelmen. Desuden kan Magnum-serien leveres med frontlift fra fabrikken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Produktionen starter i begyndelsen af det nye år, men Lars Frederik Henningsen, marketingdirektør for Norden og de baltiske lande hos Case IH, forventer de første eksemplarer af serien til Danmark i løbet maj/juni 2011.

Største serieproducerede traktor

De knækstyrede Steiger Quadtrac-traktorer er også klar i en ny udgave. Serien kommer til at bestå af fire modeller, hvor Quadtrac 600 topper med 670 hestekræfter ved maksimal effekt inklusiv Case IH?s Power Management-boostsystem.

Igen er der ikke ændret det vilde ved designet. Det er hovedsagelig motoren, der er det nye i de kraftige maskiner. I den mindste model, ligger der en 8,7 liters FTP-motor, mens de større modeller rummer en 12,7 liters motor. Quadtrac 550 og 600 har sågar dobbelt turbolader.

- Den nye Steiger er verdens største serieproducerede traktor, fortæller en stolt Christian Huber fra Global Product Marketing hos Case IH.

Men er der virkelig brug for så store traktorer i landbruget? Ja, er svaret fra Case IH.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Globalt set er der et marked på 11.000 knækstyrede traktorer. I Europa er markedet på 200-250 traktorer, forklarer Sylvain Blaise, marketingdirektør hos Case IH i Europa.

Hydrauliksystemet er forbedret på Steiger-serien, så det er muligt at nå et flow på 428 liter i minuttet, hvis man som tilvalg får twin-flow-optionen i Steiger-traktoren.

I kabinen er der lige som på Magnum-traktoren kommet det nye Multicontroller-armlæn i.

Dertil kommer en ny AFS 700 Pro-skærm, der i forhold til AFS 600 er mindre i størrelse, trods det at skærmbilledet stadig er lige så stort. Samme skærm vil også komme i Magnum-serien og vil blive monteret på enden af armlænet på samme måde som den mindre AFS 300 skærm.

Steiger-traktorerne kommer også i seks nye modeller med traditionel hjulmontering.