Abonnementsartikel

Danmarks måske flotteste kabine kører i Vendsyssel

Udefra adskiller den røde Puma 225 CVX sig ikke meget ud fra sine brødre over det ganske danske land.

Jo, den er måske en kende mere velpudset, skinnende, og dækkene står flot sortskinnende. Men indeni er der forskel i forhold til andre traktorer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Loftet er beklædt med læder. Rattet er beklædt med læder, sæderne er beklædt med læder, instrumentbordet er beklædt med læder - og så er der installeret gulvvarme.

Dele, der før var grå, er malet sorte. Loftsbeklædningen rummer spotlys - og sådan fortsætter listen af ændringer på den specielle traktor.

Inde i kabinen er det kun Mads Christensen, som har adgang til at betjene herlighederne, når der skal arbejdes effektivt og med kvalitet for kunderne hos Toftegaards Maskinstation vest for Hjørring på vej mod Lønstrup i Vendsyssel.

Mads arbejder for sin mor og far, Elin og Flemming Christensen, der ejer maskinstationen.

- Nogen vil nok kalde det narreværk. Men jeg går op i at have en flot traktor, der er rigtig god at køre i, fortæller Mads Christensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han fik traktoren leveret i midten af februar i år. På det tidspunkt var traktoren født med en helt ordinær kabine, men for mads skulle der mere til. Så han gik sammen med Klaus Poulsen fra KP Polstring fra Hjørring, som har været delvis sponsor for den overdådige og ekstraordinære indretning af Puma?ens kabine.

Ligesom lastbilchaufførerne

Ideen til kabinen kommer fra lastbiler. Lastbilchaufførerne går ofte meget op i at have en lækker kabine. Og med de mange timer i traktoren mener Mads Christensen, at traktoren skal være lige så flot.

- Det er jo næsten vores hjem, og til tider tilbringer vi flere timer her end hjemme i stuen, konstaterer Mads Christensen.

Det meste af foråret er gået med udkørsel af gylle, men nu står den på rivning af græs, kørsel med græsvogn og kørsel med ballepresser.

Toftegaards Maskinstation beskæftiger i alt ni medarbejdere.