Abonnementsartikel

40 fod med støttehjul og gummibånd er ingredienserne i Maxflo

Maskinbladet, Tyskland.

Det ser spændende ud. Men det er dog tvivlsomt, om det kommer til Danmark. Det handler om et nyt skærebord fra Claas.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Navnet er Maxflo, og i modsætning til de andre skæreborde fra Claas er der ingen normal indføringssnegl i skærebordet. I stedet sidder der to mindre snegle ud fra hver side af indføringen på maskinen, som sørger for at få afgrøden sikkert det sidste stykket vej ind i sluget. Transporten af afgrøden på skærebordet sker i stedet via to gummibælter, der trækker afgrøden ind mod midten af bordet.

Skærebordet har et støttehjul i hver side og kommer i første omgang i op til 40 fod. Men selve teknologien tillader i princippet endnu større skæreborde.

- Skærebordet kommer næppe til Danmark - i hvert fald ikke i de områder, hvor man avler gode udbytter. Der er simpelthen for meget materiale til, at skærebordet kan følge med. Det passer bedre til lande, der sjældent avler mere end middelmådige udbytter - eksempelvis Australien, fortæller Jens Skifter, regionsdirektør hos Claas i Harsewinkel.

Men skærebordet har dog den egenskab, at det kan bygges om til at kunne lægge ikke modne afgrøder på skår - eksempelvis raps.

Piloten kan fra Cebis-terminalen indstille hastigheden på de to gummibælter.