Abonnementsartikel

Dyrenes Beskyttelse mener, at man kun skal modtage EU-støtte, hvis man sikrer god velfærd for sine produktionsdyr

I sidste uge holdt EU's fødevareministre et to dage langt møde om EU's landbrugsstøtte.

Og i den forbindelse har Dyrenes Beskyttelse atter opfordret fødevareministeren til at sikre, at dyrevelfærd bliver skrevet ind i EU's landbrugspolitik som et krav for at modtage støtten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi skriver til ministeren, fordi som det er nu, så er dyrevelfærd ikke nævnt som et eksplicit støtteberettiget formål. Og det, mener Dyrenes Beskyttelse, er en stor fejl, siger direktør i Dyrenes Beskyttelse Britta Riis.

En grundlæggende byggesten

Hun lægger op til, at dyrevelfærd i sig selv skal udgøre et vigtigt mål for landmændene.

- Og hvis man ikke lever op til det mål og sikrer en god velfærd for sine produktionsdyr, så skal man skæres i støtte. Det, mener vi, er helt naturligt. Det kan jo ikke være rigtigt, at EU-borgeres skattekroner bliver brugt til at støtte landmænd, hvis produktionsdyr lider under produktionen, siger Britta Riis.

Hun understreger, at det er vigtigt, at fødevareministeren allerede nu kæmper for dyrevelfærden i EU's landbrugspolitik.

- Selvom der ikke er store chancer for, at den nye landbrugspolitik bliver forhandlet færdig foreløbigt, så er det allerede nu, grundstenene bliver lagt, og der mener vi, at dyrevelfærd skal med som en helt grundlæggende byggesten, afslutter direktøren.