Abonnementsartikel

Landbrug & Fødevarer tager skarpt afstand fra ulovlig import.

Et samarbejde mellem en række myndigheder har afdækket den hidtil største sag i Danmark om import af ulovlige sprøjtemidler.

Læs også Stort svindelnummer med sprøjtegift afsløret.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Viceformand i Landbrug & Fødevarer Henrik Frandsen udtaler:

- Det er forkasteligt, at landmænd og gartnerier importerer ulovlige sprøjtemidler. Det er helt afgørende, at vi i Danmark kun anvender godkendte pesticider. Når enkelte af vores medlemmer bryder reglerne, er det et tillidsbrud i forhold til kollegaer, myndigheder og befolkningen, der med rette kan forvente, at vi kan dokumentere, at vores landbrugsproduktion er bæredygtig.

Han understreger, at det er afgørende, at danske landmænd bakker op om det stramme danske godkendelsessystem, der sikrer, at landbrugsproduktionen er miljømæssigt holdbar.

- Vores varemærke er bæredygtig, effektiv og kontrolleret produktion. Det er, hvad vi leverer, og derfor bliver hele landbrugets renommé ramt, når landmænd som her køber sprøjtemidler og gødning uden om systemet, siger Henrik Frandsen og fortsætter:

- De pesticider, der er godkendt i Danmark, er gennem en meget streng godkendelsesprocedure. Vi er nået utroligt langt ad den vej, og derfor er det altafgørende for miljøet og for vores troværdighed, at det er godkendte pesticider, der bliver brugt.