Borgerne i landsbyen Rødding på Salling har plantet tusindvis af æbletræer, og nogle ellers nedlagte frugthaver fra en tidligere husmandsudstykning er i dag genbank for gamle æblesorter.

I programmet "Landsbyen med æblerne" fra LandTV fortæller projektleder Kristian Ahm Hansen blandt andet, at Rødding nu danner grobund for 15.000 miljøvenlige æbletræer og 200 æblesorter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med æblerne, som man ikke købe andre steder, har vi skabt et volumen, der kan udnyttes kommercielt til afsætning af træer, saft, cider, marmelade, gele og chutney, fortsætter han.

Æbleeventyret i Rødding begyndte ved en tilfældighed, da flere borgere samtidigt undrede sig over, at det var svært at få æbletræer til at gro i den saltholdige vestenvind ved Limfjorden. Det viste sig hurtigt, at det handlede om at finde tilbage til gamle æblesorter med den rette rod til jordbunden i Rødding.

Udsendelsen sendes i denne uge på de regionale tv-kanaler. Web-version og sendetidspunkter kan ses på lf.dk. Flere billeder fra udsendelsen kan ses på http://www.landtv.dk/pages/visnyhed.asp?newsguid=80874