Ny hjemmeside kombinerer erfaringsudveksling fra landmand til landmand og indlæg fra landbrugets konsulenter, forskere og rådgivere.

På den nye hjemmeside erfaland.dk har landmænd direkte adgang til ny viden, råd fra andre landmænd og indlæg fra eksperter. Den nye hjemmeside vil samle branchens teoretikere og praktikere i et åbent fælleskab, som både er fagligt og socialt.

- Landbruget er blevet et videnstungt erhverv og landmændene er travle. Det gør internettet til at oplagt sted at udveksle erfaringer om effektiv drift, siger den unge driftsleder og iværksætter Christina Yding Hahn Elgaard, der har etableret sitet i samarbejde med en stor gruppe betatestere og landbrugsrådgivere.

De umiddelbare erfaringer er, at brugerne er glade for den hurtige respons på deres forespørgsler. Det har branchen savnet.

Svært at finde tid til udvikling

Målet er, at hjemmesiden skal fungere som et online supplement til landbrugets medier, faglitteraturen og erfagrupperne, som et sted, der har åbent 24 timer i døgnet, og hvor der er plads til at alle former for spørgsmål.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Som de fleste andre landmænd er jeg på bedriften det meste af tiden, og det er svært at afsætte tid til faglig udvikling. Det betyder, at hvis vi som landmænd skal blive klogere og dele vores erfaringer, er vi nødt til at mødes på nettet, siger Christina Yding Hahn Elgaard.

Sitet har ud over ekspertblogs og fora også en række ekstra funktioner, der er relevante for landbrugserhvervet. Det er eksempelvis jobbørs og markedsplads samt en ikke-faglig sektion, der fungerer som et socialt netværk, hvor medlemmer kan oprette profiler, skabe sig netværk og tilmelde sig grupper .