Den danske producent af sliddele har flere nyheder med på Agritechnica

 

Den store nyhed fra Mølbro i år er det nye system M7 til jordbearbejdende redskaber.

Salgschef Jens Skytte er meget hemmelighedsfuld omkring, hvad systemet formår. Han afslører dog, at systemet kan effektivisere tidsforbruget ved skift af sliddele - så landmanden kan spare tid i den hektiske jordbearbejdningsfase.

Mølbro har desuden støvet det gamle M5-system af og tager også det med på Agritechnica. M5-systemet blev oprindeligt lavet til Kverneland, men nu har Mølbro udvidet det, så systemet kan bruges til flere plov-mærker på markedet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

M5-systemet er et plovskær, der er delt i to med et kortere skær og en slidspids, som ligger i samme niveau, hvor jorden glider hen over.

- Det giver et mindre turbulent forløb og dermed et mere ensartet slid. Desuden er der en bedre jordsøgningsevne på skæret, forklarer Jens Skytte.

Afkølingen er vigtigst

Mølbro har i 65 år lavet sliddele til redskaber, og målet er, at delene ikke blot skal supplere de originale sliddele, men give redskabet en mere effektiv og energibesparende ydelse.

- Det er vanskeligt at dokumentere, at sliddelene hjælper med til en brændstofbesparelse, men vi har en tro på, at vores produkter - der er fremstillet til at glide lettere gennem jorden - er med til sænke brændstofforbruget, fortæller Jens Skytte.

Han understreger desuden, at en høj stålkvalitet er med til at gøre sliddelene ekstra solide.

- Teknikken til at opnå delenes egenskaber er en kombination af teori, 3D-tegninger, praktiske forsøg i marken og mange års erfaring med varmegrader, legeringer og tidsforløb under opvarmning og afkøling. Især afkølingen og afkølingshastigheden er meget vigtig for slidstyrke og smidighed, siger Jens Skytte.