I slutningen af oktober modtog alle minkavlere Dansk Pelsdyravlerforenings branchekode for god farmpraksis på minkfarme, som fødevarestyrelsen godkendte allerede den 30. juni.

Godkendelsen betyder, at når en avler overholder branchekoden, overholder han også loven på pelsdyrområdet. Branchekoden forklarer hver eneste lovparagraf og gør på den måde lovgivningen klarere for avlerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er naturligvis glad for, at vi har fået en branchekode, så avlerne har lidt bedre mulighed for at vide helt præcist, hvilke regler der gælder, siger formand for Dansk Pelsdyravlerforening Tage Pedersen.

Han henviser blandt andet til, at man som avler kan bruge branchekoden som rettesnor, hvis man får kontrolbesøg. Derfor er Tage Pedersen især tilfreds med, at lovgivningen om tilsyn af dyrene er blevet udspecificeret.

Fælles rettesnor

Branchekoden, der er sendt ud til alle avlere, er bygget op som 17 bilag, der hver for sig beskriver de enkelte lovområder indenfor pelsdyravl. Derfor er det også vigtigt, at avlerne læser branchekoden ordentligt igennem og holder sig orienteret, når der kommer opdateringer på hjemmesiden, understreger Dansk Pelsdyravlerforening.

Selvom Tage Pedersen er glad for branchekoden, mener han ikke, at arbejdet med at klargøre regler og love er færdigt.

- Naturligvis er der plads til forbedringer af branchekoden, detaljer der kan blive uddybet og regler der kan blive gjort mere hensigtsmæssige for både dyr og mennesker, og det arbejder vi som forening konstant på. Men det er en god start, og det er rart, at vi nu har en fælles rettesnor at følge, siger Tage Pedersen.