Abonnementsartikel

En af Skandinaviens største leverandører af maskiner og udstyr fejrer 150 års jubilæum

 

Svenningsens A/S runder 150 år i november - ejet og ledet af den samme familie og beliggende på den samme adresse i Kastrup gennem halvandet århundrede.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Seks generationer Svenningsen - i lige linje - har styret familievirksomheden gennem de 150 års skiftende tider og udviklet den til det, den er i dag - én af Skandinaviens største leverandører af maskiner og udstyr.

Det hele begyndte i 1861, hvor smeden Andreas Svenningsen besluttede at slå sig ned som selvstændig og byggede en kombineret smedje og familiebolig i den lille landsby Tømmerup nær Kastrup på Amager. Fire af hans efterkommere har udviklet firmaet i takt med tiden, og i 1989 overtog femte generation, Niels Svenningsen, ledelsen af familievirksomheden.

Panskandinavisk firma

Siden er Svenningsens vokset støt til den panskandinaviske handelsvirksomhed, den er i dag. Svenningsens har over 100 medarbejdere i sine afdelinger rundt i Danmark, Sverige og Norge og importerer, sælger og servicerer nogle af verdens største mærker inden for maskiner og udstyr til ude-arealer.

Et nyt generationsskifte er undervejs, så lige nu sidder både femte og sjette generation, Niels Svenningsen og Benny Svenningsen, sammen ved roret. Den oprindelige smedje og smedebolig fra 1861 står stadig, hvor den altid har stået - nu totalrenoveret og indrettet med kontorer - midt mellem de store moderne bygninger ved Svenningsens hovedkontor i Kastrup.

Svenningsens holder Jubilæumsreception og Åbent Hus torsdag den 24. november klokken 10-15 på Tømmerupvej 13-15 i Kastrup.