Den nye regering vil ikke skrue op for miljøkravene i vandplanerne i første omgang. Det siger miljøminister Ida Auken (SF).

Hun forklarer, at vandplanerne er så forsinkede, at regeringen i første omgang vil vedtage planer, der kun indeholder et kvælstof-reduktionskrav på 9.000 ton - altså samme niveau, som den tidligere regering havde lagt sig fast på. Men Auken understreger, at der i en efterfølgende fase vil blive skruet op for miljøkravene. Det skriver altinget.dk.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Miljøministeren vil ikke sætte en deadline på, hvornår vand- og naturplanerne endeligt kan vedtages, men hun understreger, at det vil være gavnligt, hvis planerne er vedtaget, når Danmark efter nytår overtager formandskabet i EU.

Konsekvenser for landbruget 

Venstres fødevareordfører, Erling Bonnesen, har spurgt ministeren, om planerne ikke risikerer at få drastiske konsekvenser for landbruget - blandt andet i form af oversvømmede jorde, som ikke længere kan dyrkes. Men det, mener Ida Auken, ikke vil være konsekvensen.

- Jeg ser ikke noget grundlag for at antage, at gennemførelsen af planerne skulle medføre, at store arealer ikke længere vil kunne anvendes til hverken konventionel eller økologisk produktion, skriver hun i sit svar, der fortsætter: 

- En vedtagelse af planerne vil derimod være et første nødvendigt skridt i retning af at gennemføre EU's Vandrammedirektiv og dermed opnå de helt nødvendige forbedringer af det danske vandmiljø og naturen.