Abonnementsartikel

I Massey Fergusons nye 7600-serie får man, hvad man betaler for. Tre forskellige udstyrsversioner af traktoren skal give kunderne mulighed for kun at investere i, hvad der er nødvendigt til den enkelte bedrift

Maskinbladet, Frankrig.

Serien kommer først til Danmark i første kvartal i det nye år. Men er til gengæld lidt at glæde sig til. Massey Ferguson er klar med afløseren til de store modeller i 6400-serien og modellerne i 7400-serien - hvoraf sidstnævnte blev den mest solgte traktormodel i Danmark tilbage i 2009.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

MF's måske kommende storsællert byder - som koncernens selv refererer - både på lidt nyt, lidt lånt og lidt gammelt.

De største ændringer er en ny armlænskonsol i kabinen med et tilhørende kørehåndtag plus motorteknologien, der nu rummer Agcos 2. generations SCR-teknologi, hvilket betyder, at der skal fyldes AdBlue på traktorerne med jævne mellemrum.

Selve strukturen i den måde kabinen er opbygget på, er ændret. Forruden runder nu som en kurveform sammen med A-stolperne, og den samme kurvede form har dørene i det seks-stolpede førerhus.

- Størrelsen på kabinen i grundareal er der som sådan ikke ændret på i forhold til den nuværende kabine, men den nye kabine vil føles større på grund af de buede vinduer og døre, vurderer Martin Wakely, direktør, produktinformation hos MF.

Det lånte i MF 7600 gælder hovedsageligt designet, der er inspireret fra den større 8600-serie. Men det er også muligt at få en MF 7600-serie med OptiRide Plus, der er en hydraulisk styret kabineaffjedring, som blev lanceret på 8600-serien. Standard i visse af modellerne er dog den mekaniske firpunktsaffjedring, som vi kender fra den nuværende MF 7400-serie. Samtidig er konstruktionen af chassis, forakselaffjedring og så videre også identisk med de nuværende modeller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En traktor til hver bedrift

I første omgang bliver der tale om fire modeller, der fås både i den trinløse Dyna-VT-udgave og i Massey Fergusons semipowershift-udgave - Dyna-6. De to mindste; MF7619 og MF7920 vil køre med 6,6 liters Agco Sisu Power-motorer, mens de to største får en 7,4 liters motor - ligeledes fra Agcos motorfabrik i Finland. Modellerne går fra 185 til 235 hestekræfter ved maksimal effekt. Dertil kommer en boost-funktion på Dyna-6-modellerne.

Med tiden vil MF også lancere en række mindre modeller i serien. Og i USA er en MF 7260 allerede lanceret, men den vil ikke komme på det europæiske marked foreløbig, lyder det fra MF.

Spændende er det, at de nye udgaver vil komme i tre forskellige versioner.

- Vores filosofi er, at man ikke skal betale for mere, end hvad man har brug for. Så er der en landmand, som kun har brug for en basis-traktor, så kan det lade sig gøre - og til en anden pris end vores Exclusive-udgave. Men landmanden kan altid være sikker på, at han får, hvad han betaler for - intet mindre, fortæller Thierry Lhotte, vicepræsident, salg og marketing EAME hos MF.

De tre versioner får navnene Essential, Efficient og Exclusive. Essential rummer de mest basale funktioner, og udgaven har intet armlænskonsol af nogen art. Derfor er det også kun Dyna-6-modellerne der fås i denne "basis" udgave. Affjedring af kabine eller foraksel er der ingenting af. Til gengæld er prisen afstemt efter det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Betjeningen af de hydrauliske udtag foregår mekanisk, men liften er dog elektronisk betjent. Samtidig er andre basale funktioner som luftsæde og aircondition standard i Essential-udgaven. Men radio må man dog undvære som standard, men den kan selvfølgelig som ekstraudstyr.

Efficient-udgaven har flere funktioner og mere komfort, så som mekanisk affjedret kabine, affjedret foraksel og radio med CD og MP3-afspiller.

Ligeledes har modellen et nyt armlænskonsol , hvor føreren blandt andet styrer transmissionen, liften og to elektroniske hydraulikudtag, mens resten af udtagene betjenes mekanisk. Indkobling af foragerautomatikken sidder ligeledes i armlænet.

Hvis der er brug for det, kan denne model fås med et joystick i armlænet, der hovedsageligt er beregnet til kørsel med frontlæsser. I joysticket har føreren vendegear og to kontakter til styring af to ekstra hydrauliske udtag, så man kan betjene eksempelvis en siloklo med joysticket.

Spændende nyt armlæn

Exclusive-versionen rummer det bedste fra MF. Her finder man OptiRide Plus, MF's hydrauliske kabineaffjedring, justerbare el-spejle med varme, klimaanlæg og datatronic-terminalen, som er i farve og med mulighed for video-indgang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Så har man iso-bus kompatible redskaber, som man ønsker at få vist på traktorens terminal, er det Exclusive-udgaven, der skal investeres i. Det samme gør sig gældende, hvis brugeren gerne vil have mulighed for at opsamle de mange data fra opgaverne marken.

Exclusive-udgaven rummer også, hvis man vælger at bestille traktoren med det, et såkaldt multipad-håndtag. Her har man mulighed for at styre en lang række funktioner fra - blandt andet de elektroniske hydraulikudtag, vendegear, gearvalg, pto-tilkobling, foragerautomatik og liften. Ligeledes kan det ekstra "frontlæsser"-joystick også bestilles på Exclusive-udgaven.