Abonnementsartikel

Same er klar med tre nye modeller fra 120 til 140 hestekræfter - alle er fircylindrede og har trinløs transmission

Der er tale om en kompakt, men samtidig forholdsvis stærk nyhed fra Same. SDF-Group er klar med tre nye modeller i en spændende klasse rent effektmæssigt. Same Iron Continuo 115, 125 og 135 hedder traktorerne, og der er tale om traktorer med motorkraft på henholdsvis 121, 130 og 142 hestekræfter ved maksimal effekt.

Dermed lander de i en meget bred målgruppe, der består af landmænd, som har brug for en traktor til forskellige arbejdsopgaver i marken, som decideret sprøjtetraktor eller til kvægbrugere, der har brug for en kompakt frontlæsser-traktor. De tre modeller har nemlig alle fircylindrede motorer, der skærer af totallængden i forhold til de større Same Iron Continuo 150, 170 og 190, der alle har sekscylindrede motorer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Motorerne kommer fra Deutz AG og er på fire liter. De kræver ikke tilsætning af AdBlue, da modellerne benytter EGR-teknologi for at overholde de gældende emissionskrav.

Fælles for Continuo 115, 125 og 135 er, at de har en trinløs transmission fra tyske ZF, og niveauet af udstyr i kabinen ligger på højde med de større, sekscylindrede modeller.

i-Monitor fra 120 hestekræfter

De tre Same-traktorer, som er særdeles stærke bejlere til en ensom frontlæsser, kan udstyres med fem hydrauliske udtag bagud og to udtag i front. Fire af udtagene kan betjenes i højre armlæn, mens de sidste tre betjenes på højre side af kabinen. PTO-udtaget har fire hastigheder, som består af 540 og 1.000 omdrejninger i minuttet - plus begge hastigheder ved reducerede motoromdrejninger i en såkaldt Eco-mode.

Spændende ved de nye traktorer er også, at man som mulig køber kan få Same Deutz-Fahr gruppens nye i-Monitor med. Via terminalen kan man styre alle traktorens indstillinger. Det sker ved hjælp af trykknapper på højre instrumentpanel, men altså ikke i armlænskonsollen.

Hvis man ikke er vild med at rode med den moderne teknologi, de nye traktorer har, kan man som bruger også styre en lang række af de mange indstillinger i terminalen på en mere gammeldags manér - nemlig via knapper og genvejstaster på højre armlæn, så man på den måde foretager indstillingerne uden om i-Monitor-terminalen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Terminalen gemmer blandt andet på ComfortTip, der er Sames navn for foragerautomatik. I terminalen kan brugeren indkode op til 16 forskellige opgaver, og man styrer sekvenserne i automatikken ved at vippe kørehåndtaget til siden, hver gang man vil afspille næste sekvens i et optaget program.

Same Iron Contiuo er klar til levering allerede i efteråret 2011.