Abonnementsartikel

Ægteparret Kirsten og Alex Pedersen rejser til Afghanistan som soldaterhjemsledere


Kirsten og Alex Pedersen, som i mange år var den danske importør af Fendt, rejser nu afsted for at blive soldaterhjemsledere i Afghanistan.

I første omgang er det fem uger som afløsere, men fra februar planlægges et længere ophold i den afghanske ørken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vores egen hjem er blevet lidt kedeligt, når vi ikke længere har børn boende hjemme, mener Alex Pedersen.

- Derfor vil vi ned og lave hjem for soldaterne i Camp Bastion, tilføjer han.

Det bliver Kirstens og Alex' udgave af at være seniorvolontør, efter at deres tre voksne piger er flyttet hjemmefra. Soldaterhjemmet i Camp Bastion drives af KFUMs Soldatermission, hvor Kirstens søster har arbejdet i over 40 år, så ægteparret ved hvad de går ind til. Da Alex selv var soldat i Skive og Oksbøl, nød han selv godt af KFUMs Soldaterhjem, og var blandt andet med til at samle ind til at bygge KFUMs Soldaterhjem i Skive. 


Fra tankstation til traktorimportør

Efter soldatertiden købte ægteparret en tankstation i Starup og greb senere muligheden for at forhandle Fendt traktorer, der dengang var et ukendt traktormærke i Danmark. Gennem de følgende år voksede firmaet, og i over 25 år var Alex Pedersen Fendt-importør.

Desuden har Alex også siddet i byrådet en periode før kommunesammenlægningen. Kirsten Pedersen er uddannet plejehjemsassistent, men har i mange år stået for bogholderiet i familievirksomheden i Starup. Før de stoppede, blev virksomheden kåret til ”Årets sociale virksomhed”, fordi de altid har været socialt rummelige.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Skolevejlederen sendte flere gange nogle vakse drenge over til os, husker Alex Pedersen. Deres eventyr i erhvervslivet er nu slut, men til gengæld har de nu fået mod på et nyt eventyr i Afghanistan. 

Tillid er afgørende

- På KFUMs Soldaterhjem i Camp Bastion håber vi, at vi kan give soldaterne tillid, så de har lyst til at komme på hjemmet, siger Alex Pedersen.

- Herhjemme er vi vant til at snakke om tingene, også hvis der er problemer. I Afghanistan møder soldaterne livets barske realiteter, og tilliden bliver derfor vigtig kammeraterne imellem, tilføjer han.

Samtidig håber de kommende soldaterhjemsledere også, at der bliver vist dem tillid, og de er parate til at lægge ører og skulder til soldaterne. Samtidig lægger de ikke skjul på deres egen livserfaring. 

- Det kan svare sig at have tillid til Kristus. Derfor vil vi gerne give soldaterne et ord med om Jesus for at fortælle dem, at det kan svare sig at have tillid til ham, siger Alex Pedersen. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Klar til afrejse

Som optakt til turen har de begge været på et militært uge-kursus i Vordingborg.  

På rejsen til og fra Afghanistan skal de iklædes militær uniform, men i lejren i Afghanistan går de i civilt tøj. Og de føler sig begge godt gearet til oplevelsen, der også indeholder praktiske gøremål. Soldaterhjemslederne brygger masser af kaffe og bager gerne kager til soldaterne, som pårørende kan bestille på www.kfums-soldatermission.dk.