i forbindelse med en større udviklingsproces på Aarhus Universitet får de tre hidtidige forskningscentre i Foulum, Flakkebjerg og Aarslev nu nye navne. Centrene skal fremover kendes under navnene AU Foulum, AU Aarslev og AU Flakkebjerg. Det oplyser Aarhus Universitet.

Samidigt er der blevet oprettet flere såkaldte nationale centre. Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug er navnet på det center, der fremover skal koordinere forskningen inden for fødevare- og jordbrugsområdet og være bindeleddet til det omgivende samfund. Centret er beliggende på AU Foulum.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En væsentlig opgave for Det Nationale Centrer for Fødevarer og Jordbrug er at koordinere og kvalitetssikre forskningsbaserede myndighedsopgaver i følge aftale med Fødevareministeriet.

Derudover profilerer og synliggør centret, hvordan forskning i fødevarer og jordbrug kan bidrage til at levere den viden, som samfundet og erhvervet efterspørger både nu og i fremtiden.

Det nationale center trækker især på universitetets samlede forskning inden jordbrug og fødevarer, hvilket er fem institutter. Institut for Fødevarer, Institut for Husdyrvidenskab, Institut for Agroøkologi, Institut for Molekylær Biologi og Genetik samt Institut for Ingeniørvidenskab.