Når lastvognen holder klar ude på vejen, skubber den nye ROPA euro-Maus 4 læssemaskine langsomt det 10,2 meter brede opsamlerbord ind i sukkerroekulen, hvorefter roerne i en uafbrudt strøm passerer henover valser og kæder og til sidst transporteres ud til lastvognen med den 15 meter lange læsseelevator. Hele processen tager ifølge forhandleren, Johannes Mertz A/S, kun seks minutter.

I en pressemeddelelse fremhæver virksomheden desuden, at den nye maskine kan køre 32 kilometer i timen på landevej mod kun 25 kilometer i timen for den tidligere model.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Hos Brødrene Jensens Maskinstation I/S, Snesere ved Tappernøje, tog man den nye ROPA euro-Maus 4 i brug midt i september med den ene af indehaverne, Torben Jensen, i førerkabinen.

10.000 ton den første uge

- Maskinen arbejder upåklageligt, siger Torben Jensen efter at have læsset de første 10.000 ton roer på godt en uge.

- Kun vægten, der skal veje, hvor mange roer, der læsses, fungerede ikke rigtigt fra starten på grund af en software-fejl, som nu er rettet.

- Maskinen har en fin førerkomfort, og støjniveauet i førerkabinen er lavt, så man kan sidde her i mange timer ad gangen, siger Torben Jensen, der tilføjer, at kapaciteten lever fuldt ud op til forventninger.

- Her overgår den i væsentlig grad forgængeren, Maus 3, som vi havde i otte sæsoner til og med sidste år, siger han.