Lelys første projekt i samarbejdet med Green Energy Technologies, GET, er et nyt og bæredygtigt gyllebehandlingssystem - AgriMoDEM – som er udviklet af GET.

Ifølge Lely kan AgriMoDEM omdanne biogas til samme kvalitet som naturgas på basis af gylle uden tilsætningsprodukter. Metanholding biogas opsamles og kan bruges til forskellige formål: gasforbrug på gården, el-produktion eller den kan sælges til tredjepart.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Både Lely og GET er overbeviste om, at behandlingssystemet har potentiale til at blive et vigtigt løsningsbidrag til de eksisterende gylleproblemer. Gæringsprocesser vinder forøget indpas i landbrugserhvervet, ikke blot for at reducere udledninger, men også for at gøre det muligt for landmændene at blive uafhængige, når det drejer sig om deres egen energiproduktion.

Desuden bliver kvælstof, kalium og fosfater skilt fra hinanden i processen. Det er især fosfaterne som mælkeproducenten kan drage fordele fra. Han kan bruge næringsstoffer med kvælstof på sin egen gård.

Med gode jordbundsforhold vil man ifølge Lely kunne opnå en produktion på 20.000 liter mælk pr. hektar uden at skulle køre gødning ud. Desuden er udledningen af drivhusgasser minimal efter behandlingen.