Abonnementsartikel

Stor svine- og planteproduktion i Midtjylland er solgt til hollandsk kvægbruger

En hollandsk kvægproducent har overtaget syv landbrugsejendomme på Brande-egnen fra Realkredit Danmark, der købte ejendommene på tvangsauktion til 49 millioner.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Fire af de syv ejendomme er med bygninger til svineproduktion, mens de øvrige tre er jordejendomme.

En del af so-staldene er indrettet efter 2013-kravene, men hvorvidt den nye ejer har planer om fortsat sohold på ejendommene er uvist.

- Den overordnede plan er i første omgang at bortforpagte størstedelen af ejendommen, fortæller ejendomsmægler Jan Vistisen, EDC-mæglerne i Brande og Videbæk.

- Han er kvægmand og meget interesseret i at bygge kvægstald et sted i Danmark, men om det bliver på en af disse ejendomme, er ikke sikkert, siger Jan Vistisen, som fortæller, at der har været "drøftelser" med den hollandske landmand om overtagelse af ejendommen allerede før tvangsauktionen.

"Fornuftig jordpris"

Jan Vistisen vil ikke ud med, hvad ejendommene er blevet solgt for.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Af de tilbud, vi har fået, har dette været klart det bedste. Samlet set har vi kunnet holde et fornuftigt jordprisniveau, som også kreditgiverne til landbruget har været tilfredse med, siger han.

EDC-mæglerne har det seneste halve år forsøgt at sælge ejendommene hver for sig, men det har ikke kunnet lade sig gøre.

- Det er kommet nogle bud fra landmænd til meget beskedne priser. Der er ingen, der er interesserede - hverken landmænd eller banker - i at sælge til den slags priser, siger Jan Vistisen.