Abonnementsartikel

DLG har indgået indkøbssamarbejde med en tysk koncern om indkøb af AdBlue, der reducerer forureningen fra udstødningsgas

DLG Service & Energi har netop indgået et indkøbssamarbejde om AdBlue med det tyske selskab Thoms, der via Team-koncernen er en del af DLG. AdBlue reducerer forureningen af NOx fra udstødningsgas.

- Vi oplever i øjeblikket en stigende efterspørgsel på AdBlue fra vores landbrugskunder. Det skyldes, at de fleste maskinproducenter i dag er tvunget til at anvende den såkaldte SCR-teknologi for at reducere NOx i udstødningsgassen for at leve op til lovgivningen om NOx-emission. Reduktionen sker ved at sprøjte AdBlue, der er en ureaopløsning, ind i en katalysator, der omdanner udstødningsgassens kvælstofoxid til harmløst kvælstof og vanddamp, fortæller Keld Kruse, direktør i DLG Service & Energi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

AdBlue fra Thoms lever op til den globale ISO-norm 22241. Derudover er Thoms certificeret af sammenslutningen for den tyske automobilindustri, VDA, og er derfor berettiget til at anvende betegnelsen AdBlue i markedsføringen af produktet.

- Vi er stolte af samarbejdet med Thoms. Det er et godt eksempel på de indkøbsfordele, DLG Service & Energi hele tiden opnår til gavn for vores kunder gennem internationalisering og investering i udlandet, ikke mindst i Tyskland inden for energiområdet, tilføjer Keld Kruse.

Thoms, der er baseret i Hannover, har en produktionskapacitet af AdBlue på 30.000 kubikmeter årligt. Thoms er ligesom Team et moderne energiselskab med salg af blandt andet diesel-, fyrings- og smøreolie, drift af tankstationer, produktion af trækul og salg af en række serviceydelser inden for energiområdet.