Abonnementsartikel

En minkfarm ved Assens på Fyn er blevet udsat for hærværk

 

- Så skete det igen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Sådan skriver Dansk Pelsdyravlerforening på sin hjemmeside, efter ukendte gerningsmænd brød tidligt mandag aften ind på en minkfarm ved Assens på Fyn og åbnede tusindvis af bure, så omkring 7.000 mink blev lukket ud.

Aftenen igennem har flere end 50 minkavlere, politi og andre myndigheder så kæmpet for at begrænse skaderne på farmen og naturen, oplyser foreningen.

"Sindssyge fanatikere"

- Det er altid noget forbandet svineri med disse angreb. Disse sindssyge fanatikere kommer og laver en fredelig og veldrevet farm om til et kaotisk helvede i løbet af få minutter, siger formand for Dansk Pelsdyravlerforening Tage Pedersen og fortsætter:

- Vi er forbi vanvid, og jeg har næsten ikke ord for sådan noget svineri og dyremishandling. Vi ved ikke med sikkerhed, om det er lokale hærværksmænd eller organiserede aktivister, men enhver har jo lov til at tænke selv, lyder det fra Tage Pedersen, der peger på dyreretsgruppen Anima.

- Det er jo én stor kynisk international sammensværgelse. I USA har FBI gennem mange år regnet disse skrupelløse fanatikere for den største indenlandske terrortrussel. Vi taler om både mordbrand og trusler mod butiksejeres eller landmænds børn og familie. Også Interpol og Europol overvåger nu dyreretsaktivisterne. Det er på tide, at det danske politi og myndighederne tager det alvorligt og sætter massivt ind for at få det stoppet i tide, mener Tage Pedersen.