Abonnementsartikel

I begyndelsen af juli var der åbningsceremoni af Libanons første økologiske mejeri, som skal producere økologiske varer til libaneserne efter EU-godkendte standarder.

Den libanesiske fødevareminister Hussein El Hajj Hassan førte saksen, da Libanons første økologiske mejeri i begyndelsen af juli åbnede tankene for lokalt produceret økologisk mælk, der skal bearbejdes til blandt andet ost – også af gedemælk – og yoghurt. Det skriver FoodCulture.dk. 

Selskabet bag det nyåbnede mejeri hedder Biomass og blev stiftet i 2007. Selskabet producerer i forvejen økologiske æg, frugt og grønt og juice til det libanesiske marked. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi fik ideen til mejeriet for to år siden, fordi vi kunne se, at der var en voksende efterspørgsel på sikre og gennemkontrollerede mejeriprodukter, som vi ikke kunne imødekomme med de produkter, vi i forvejen kunne tilbyde, siger stifter og præsident for Biomass, Joseph Massoud ifølge ameinfo.com. 

Arla ser potentiale

Produkterne fra det nye mejeri skal ifølge ameinfo.com leve op til EUs økologistandarder, og fra Arla Foods afdeling i Libanon bekræftes det da også, at der er en begyndende efterspørgsel på økologi i området. 

- Vi har fået efterspørgsler på leverancer af økologisk smør, men det er i så små mængder, at det ikke kan betale sig for os endnu. Efterspørgselen har foreløbig været meget nær nul, men vi ser det afgjort som et niche-marked, der vil vokse sig større henover de kommende år, og den udvikling vil vi følge tæt, siger Torben Terp Hansen, salgsdirektør i Arla Foods Libanon.