Den tyske sprøjteproducent Leeb har i længere tid haft et tæt samarbejde med den tyske redskabsproducent Horsch " nu går de to firmaer i et nyt selskab og præsentere stor sprøjteteknik.

Maskinbladet, Tjekkiet.

Efter 16 års samarbejde mellem den tyske sprøjteproducent Leeb og den tyske redskabsproducent Horsch går de to producenter nu sammen og danner selskabet Horsch Leeb Application Systems GmbH.

I øjeblikket afholdes Horsh Praxistage 2011 i Tjekkiet på et 2.900 hektar stort Horsch ejet landbrug, hvor flere nyheder bliver præsenteret.

Et par af nyhederne er fra den nyetablerede Leeb-Horsch sprøjtefabrik, hvor verdens største to-akslede selvkørende sprøjte bliver vist frem. Desuden viser sprøjteproducenten også sin nye trailersprøjte under Horsh Praxistage 2011.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Verdens største to-akslede sprøjte

Leeb PT270 er navnet på verdens hidtil største to-akselede selvkørende sprøjte. Maskinen rummer hele 8.000 liter i en tank af rustfrit stål.

Det er Deutz, der leverer kræfterne fra en seks cylindret 270 hestekræfters motor. Sprøjten har hydrostatisk transmission med to gear.

– Sprøjten kan køre fra 0 til 23 kilometer i timen i første gear, som er tiltænkt marken, mens maskinen kan køre op til 45 kilometer i timen i andet gear, fortæller den nyansatte tyske direktør for Leeb-Horsch og sprøjteingeniør Theodore Leeb. 

Bommen fås fra størrelserne 24 til 36 meter, og hele bommen er lyst op af to LED-lys, når der køres om natten.

– For at LED-lygterne kan være så effektive som muligt, bliver de vasket ved opstart, fortæller Arne Gejl, salg og marketing hos den danske impotør af Horsch og Leeb Stroco-Agro ApS.

Trailersprøjte med sektionsdeling

Den samme oplysning af sprøjtebommen gør sig gældende ved Leeb GS 6000, som er den nye trailersprøjte fra Leeb-Horsch. Trailersprøjten rummer 6.000 liter og er styret med luft. Hvis der ikke er luft på traktoren, er der en kompressor på sprøjten. 

Luften afløser mange kendte elektronisk funktioner på sprøjten. Blandt andet kan sprøjtebommen sektionsdeles i 18 dele.

- Ved en 36 meter bom er dette altså hver anden meter, mens vi på en 24 meter sprøjtebom er helt nede på en meter, fortæller Arne Gejl. 

Leeb GS 6000 vandt Maschine Des Jahres 2010.