Abonnementsartikel

MT Højgaard tager sit nye staldsystem med på messen NutriFair i Fredericia.

Efter sommerferien sættes spaden i jorden til Danmarks første kvægstald med MT Højgaards integrerede luftrensesystem, som ifølge producenten fjerner op til 90 procent af ammoniakken.

Den 5000 kvadratmeter store stald ved Skjern får plads til flere end 400 køer, og den står færdig omkring årsskiftet. Det er derfor højaktuelt, når MT Højgaard Agri i januar deltager på NutriFair i Fredericia. NutriFair 2012 er specialmessen for leverandører og producenter af løsninger til foder og indendørs mekanisering i den animalske landbrugsproduktion.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kernen i staldkonceptet er et nyskabende luftrensesystem, som reducerer ammoniakudslip og andre lugtstoffer med op til 90 procent.

Også de bygningsmæssige principper bryder med traditionerne: I stedet for de gammeldags smalle og lange stalde bygges der i meget store og næsten kvadratiske enheder, som skal give en mere effektiv logistik, et bedre arbejdsmiljø og større dyrevelfærd.

Miljøfordele

MT Højgaard forventer også, at bedriften i Skjern vil få nemmere ved opnå miljøgodkendelse til udvidelser med det nye staldsystem.

- Kravene til landbruget – ikke mindst miljøkrav – bliver stadig større, og innovation og teknologi er vejen frem, hvis landbruget herhjemme fortsat skal udvikle sig. I den sammenhæng er et forum som NutriFair meget værdifuldt, og vi glæder os til at udstille i Fredericia og møde en masse fagfolk, siger Hans Jørgen Pedersen fra MT Højgaard Agri.

NutriFair 2012 finder sted den 25.-26. januar 2012 i Fredericia Messecenter.