Er din hest født efter 1. januar 2002, skal den have hestepas, senest når kalenderen viser juli, og kornet bølger på markerne. Alle andre heste skal have papirerne i orden seneste til nytår, mens føl som hovedregel skal have hestepas senest, når de er et halvt år gamle, eller inden udgangen af det år, de er født. Det oplyser Fødevarestyrelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Formålet med et hestepas er især at kunne identificere hesten og vide, om den har fået medicin, der - af hensyn til forbrugerne - betyder, at den ikke kan anvendes til fødevarer. Af samme grund har ethvert hestepas medicinsider.

Her skal det omhyggeligt noteres, når hesten har fået de typer medicin, der gør, at den ikke kan slagtes. Det er for eksempel det smertestillende stof phenylbutazon, og visse stoffer, der bruges til bedøvelse.

Nye ejere kan ikke ændre på beslutningen

Med hestepasset er det også muligt at sikre sig, at ens hest aldrig kan blive til fødevarer. Det sker ved, at dyrlægen og ejeren får indskrevet en 'Erklæring om udelukkelse fra konsum' i hestepasset.

Er det først én gang noteret, at hesten ikke må bruges til fødevarer, kan nye ejere ikke ændre på den beslutning.

I Danmark kan man bestille hestepas hos Videncentret for Landbrug, Heste, Dansk Travsports Centralforbund, Dansk Islandshesteforening og Dansk Galop.