Abonnementsartikel

Trods identiske modelnavne er alt ikke som hidtil på John Deeres nye S-serie af rotormejetærskere, der rummer helt ny kabine og runder 625 heste ved maksimal effekt

Maskinbladet, Portugal.

Ny kabine, flere hestekræfter og modificeringer på rotor og rensesystem. Jo, der er sket ting og sager på John Deeres top-tærsker, S-serien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skønt den ikke som sådan tager navneforandring, er der masser af nyt på de nye modeller, som John Deere netop har lanceret under det, koncernen kalder den største lancering af nye produkter nogensinde uden for USA. Og lad det bare være sagt med det samme. Listen af nye maskiner er lang. Cirka 100 nye modeller er blevet præsenteret i kortere eller længere form.

W- og T-serien af mejetærskere har også fået opdateringer, men det er på S-serien, der er sket de største ændringer – helt præcist er 45 procent af de komponenter, der sidder i mejetærskeren, nye i forhold til de nuværende modeller.

Kabinen er vokset

Først og fremmest er kabinen ny. Designet minder om kabinen på 8R, og indeni er der også store ligheder. S-serien har fået GreenStar 3-terminalen som standard. Den er monteret i enden af det armlæn, som vi også kender fra 8R – og nu også på 7R og 6R, som er blevet præsenteret sammen med de nye mejetærskere.

Kabinen er vokset – fra 2,5 kubikmeter til 3,2 kubikmeter, og der er masser af opbevaringsplads i den lyse kabine, der også skinner igennem ved et formidablet udsyn, da de to forreste stolper er så tynde, at de virker næsten usynlige, når man sidder i førersædet og kigger ud på det grønne skærebord.

Rotoren på S-serien er ændret i forhold til den nuværende – det samme gælder på flere andre punkter gennem de vitale dele af maskinen, og et nyt spredesystem til den snittede halm er også en realitet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flere hestekræfter og den største korntank

Kampen om effektivitet handler også om effekt. De fire nye S-serie-maskiner, der starter med S660, S670, S680 og slutter med S690, får flere hestekræfter.

Den nominelle effekt går fra 325 til 551 hestekræfter. Den maksimale effekt løber derimod fra 370 til hele 625 hestekræfter – leveret af en 9,0 liters motor på de to mindste modeller og en 13,5 liters maskine på de to største modeller.

Størrelsen på korntanken følger også opdelingen på motorer. S660 og S670 får en korntank med et rumindhold på 10.600 liter, mens de to top-modeller runder 14.100 liter – ifølge John Deere den største korntank på markedet.

For første gang er John Deere leveringsdygtig i bælter til mejetærskere. Det sker med lanceringen af de nye S-serie mejetærskere. Det betyder en transportbredde på 3,5 meter.