Danmark rykkede i går op i det helt fine selskab, da Verdensorganisationen for Dyresundhed i Paris erklærede, at risikoen for BSE (kogalskab) i Danmark er forsvindende lille. Det oplyser Fødevareministeriet.

Dermed slutter Danmark sig til de godt 12 lande i verden, som har samme eftertragtede status og dermed ligger i den bedste kategori hvad angår bekæmpelse af BSE.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- At Danmark er med helt i top og nu kan erklæres for lavrisikoområde i forhold til kogalskab, er et betydningsfuldt dokument at have med i mappen, når der skal landes eksportaftaler i udlandet, siger fødevareminister Henrik Høegh og fortsætter:

- At vi er nået hertil, viser, at vi har haft styr på at afbryde smittevejene effektivt. Landmændene og alle de andre aktører i branchen har endnu engang vist, at de tager veterinærmyndighedernes instrukser og regler alvorligt. Det har Danmark nu fået en velfortjent anerkendelse for, siger fødevareministeren. 

I Danmark har vi historisk kun haft 15 diagnosticerede tilfælde af kogalskab senest i 2009 i en 14 år gammel ko. Alle de dyr der fundet smittet med kogalskab i Danmark er født før 2001.