Abonnementsartikel

Engelske aviser skriver, at det britiske smørpålæg Marmite er blevet forbudt i Danmark. Det får flere englændere til at foreslå boycut af dansk bacon.

Storbritannien burde boykotte dansk bacon, dansk design og Lego. Det foreslår Tim Dowling, kommentator på avisen The Guardian. En historie om et dansk forbud mod Marmite cirkulerer i flere af de store britiske medier. Det skriver DR Penge.

Marmite er et brunt smørpålæg produceret af gærekstrakt, der er populært blandt briter og i flere af landets tidligere kolonier for eksempel Australien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men Marmite, der laves i England, er beriget med vitaminer og derfor er det forbudt i Danmark, skriver The Telegraph. Det har endnu ikke været muligt at få Fødevarestyrelsen til at bekræfte, at Marmite er forbudt i Danmark.

Læserne vil boycutte dansk bacon

Læserne af de britiske aviser er i oprør over det påståede forbud.

- [...] the whole of Denmark smells of pig shit. (hele Danmark lugter af griselort, red.), kommenterer en læser artiklen i The Telegraph.

En anden spørger, om der overhovedet er noget i Danmark, der ikke er forbudt. Andre ser det som en forlængelse af den øgede kontrol ved de danske grænser.

Flere nævner ligesom kommentatoren i The Guardian en boykot af dansk bacon som en mulighed for at lægge pres på de danske myndigheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også Engelsk smørepålæg er ikke forbudt.