Abonnementsartikel

Niels Jørgen Pedersen vil gøre sit til, at formandsvalget ikke giver langvarig splittelse i Landbrug & Fødevarer

Efter valgsejren på det ekstraordinære delegeretmøde på primærsiden i Landbrug & Fødevarer og det efterfølgende valg som formand for Landbrug & Fødevarer, siger Niels Jørgen Pedersen, at han vil lytte til det mindretal, som ikke støttede ham i formandsopgøret.

- Jeg skal lytte til de 40 procent, som ikke har stemt på mig. Det er utroligt vigtigt, at jeg lytter til medlemmerne. Det er medlemmernes holdninger, der afgør, vores politik, og jeg skal gøre mit til, at formandsvalget ikke kommer til at trække spor langt ud i fremtiden, sagde Niels Jørgen Pedersen, da mødet i fællesbestyrelsen var overstået, og han kunne sætte sig i formandsstolen for det samlede Landbrug & Fødevarer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tradition for demokratisk proces

Han fremhæver, at der er en lang tradition for demokratiske processer i landbruget, og at der er tradition for at bakke op, når valget først er truffet.

Han mener i øvrigt, at han har nemt ved at komme videre efter valgkampen og dens mange løfter.

- Det er jo sådan, at når jeg nu var en del af organisationen, og der så kommer en kandidat udefra, så kommer jeg meget til at forsvare og forklare den linje, vi har lagt. Og det er den linje, jeg vil fortsætte, siger han.

Men han erkender også, at der skal ske justeringer.

Behov for mere synlighed

- Det er helt klart, at der er behov for at være en anelse mere markant og mere synlig udadtil, både over for landmænd og det omgivende samfund. Helt generelt har vi et behov for, at medlemmerne ser os i andet end landbrugsmedierne. de vil også se os i de medier, som deres naboer læser. Vi er godt på vej med Den nye Fortælling, men der er stadig behov for at synliggøre erhvervet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Niels Jørgen Pedersen vil dog ikke give et klart svar på, hvordan han vil forholde sig til en eventuel traktordemonstration.

- Hvis der kommer en ny traktordemonstration, vil jeg ikke sætte mig i spidsen for den, siger han, men vil ikke nærmere ind på, om han direkte vil tage afstand fra traktordemonstrationer, eller om han eventuelt vil sige ja til at tale i den forbindelse.

- Det kan godt være, jeg vil håndtere det anderledes en anden gang. På en måde lærer man vel af det, som man er igennem. Men traktordemonstrationer er ikke en del af strategien, fastslår han.

God bredde blandt delegerede

Han vil heller ikke forholde sig klart til et forslag om at afgøre fremtidige formandsvalg ved urafstemning. Forslaget blev rejst under eventuelt på dagens ekstraordinære delegeretmøde af Mogens Dall.

- Det kommer op på næste delegeretmøde og vil selvfølgelig blive debatteret, men jeg synes det er vigtigt, at vi diskuterer sagen i bestyrelsen, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han er tilbageholden med at afsløre sin egen holdning, men han vil dog godt sige, at han synes godt om det system, som organisationen har i dag.

- Jeg synes godt om systemet med delegerede, og jeg mener, at de er godt spredt med økologer og deltidslandmænd i foreningerne. Så jeg føler, at vi har en demokratisk organisation, siger han.