Den første ansøgningsrunde har vist, at der er stor interesse for puljen til investering i biogas, men at der samtidig er behov for justeringer i en kommende ansøgningsrunde.

Derfor arbejder Fødevareministeriet nu med at justere ordningen, så det bliver lettere for virksomhederne at søge om tilskud.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er glad for udsigten til, at vi kan give for 30 millioner kroner tilskud til en håndfuld fælles biogasanlæg trods de begyndervanskeligheder, man ofte ser ved nye ordninger, siger fødevareminister Henrik Høegh og fortsætter:

- Vi vil nu bruge erfaringerne fra denne runde til at gøre ordningen lettere at anvende, så vi for alvor kan få antallet af biogasanlæg til at stige i de kommende år. Det vil gavne både landbruget, miljøet og beboerne i landdistrikterne, når en større og større del af husdyrgødningen bruges til grøn energi.

Den samlede pulje i 2010 var fordelt på 85 millioner kroner til biogas-fællesanlæg og 15 millioner kroner til biogas-gårdanlæg på økologiske bedrifter. De midler, der ikke er blevet brugt i denne runde, overføres til den næste ansøgningsrunde.

Pengene går både til nyetablering af anlæg og udvidelser af eksistrerende anlæg.