Flere landmænd har søgt om støtte til at dyrke miljøvenligt landbrug, og arealet er fordoblet i forhold til sidste år. Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Der er i år i alt ansøgt om støtte til 89.079 hektar svarende til et samlet støttebeløb på i alt 78,5 millioner kroner. Dette er en betydelig stigning i forhold til 2010, hvor der blev udbetalt 37,4 millioner kroner til et areal på 39.968 hektar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er glad for at flere landmænd ønsker at dyrke miljøvenligt. Der er tale om en rigtig flot fremgang i forhold til sidste år - særligt set i lyset af, at vi ikke har haft mulighed for at ændre vores ordninger i 2011, siger fødevareminister Henrik Høegh og fortsætter:  

- Den store stigning viser, at vores kommunikationsindsats har virket, og nu drejer det sig om at gøre rammerne endnu mere attraktive fra 2012, så den positive udvikling kan fortsætte de kommende år.

Der er ydet støtte til "Etablering af flerårige energiafgrøder", til "Pleje af permanente græsarealer" og til "Ekstensivt landbrug". Ekstensivt landbrug, som er produktion uden pesticider og med et reduceret kvælstofforbrug, er den støtte, som blandt andre økologiske landbrug modtager.