Abonnementsartikel

LandTV følger kvægkonkurrencerne på de fire største dyrskuer i Herning, Roskilde, Odense og Hjørring

Selv om det moderne dyrskue er meget andet end konkurrencer, så er dysten mellem dyreudstillerne fortsat hjerteblod for mange.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er sport og prestige i at få en god placering i forhold til kollegerne, og det sociale sammenhold mellem deltagerne er en årlig begivenhed som samler hele familien og medhjælpere før, under og efter dyrskue-konkurrencerne.

Landbrug & Fødevarers tv-station LandTV har derfor i år valgt at dække kvægkonkurrencerne på dyrskuerne i Roskilde, Odense, Hjørring og Herning.

- Der er både stolthed, fællesskab og masser af sportsånd i konkurrencerne, og det er godt tv. Samtidigt vil vi gerne vise det moderne dyrskue, og at der er en sammenhæng mellem dyrskuerne, idet de bedste dyr fra de regionale dyrskuer går videre til finalen på Landsskuet i Herning, siger redaktør Erik Poulsen fra LandTV.

Se udsendelserne på nettet

Tv-stationen har på forhånd besøgt tre garvede repræsentanter for de tre dominerende malkekvægsracer ? holstein, red viking og jersey ? og følger udstillerne og deres køer på både det regionale skue og Landsskuet.

På de fire dyrskuer optræder tv-værterne Jeppe & Marie på Arla Naturfestival for at fortælle børnefamilierne om køer, mælk og græs. Forbruger-vinklen er også med i programmerne fra LandTV, som på forhånd fulgte Jeppe & Marie på en inspirationstur til en mælkeproduktion.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Portrætterne af kvægudstillerne og reportagerne fra dyrskuerne sendes på LandTV?s regionale stationer fra den 22. maj og frem til og med Landsskuet. Udsendelserne kan også ses som web-tv. Hold øje med linket på maskinbladet.dk.