Industrirobotterne er kommet for at blive – og der bliver flere og flere af dem. I den danske industri generelt er antallet steget fra 1.763 i år 2000 til 4.863 i 2009, viser tal fra teknologinetværket Robocluster. Det skriver magasinet Food Culture.

Mejeribranchen er en af de brancher, som for alvor har taget teknologien til sig i de seneste år. Det begynder faktisk helt ude i stalden, hvor fuldautomatiske malkerobotter i dag står for malkningen af 27 procent af den danske samlede danske mælkeproduktion på 4,8 milliarder kg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Inde på mejeriet tager store industrirobotter sig af flere og flere af de tunge opgaver med at pakke de færdige produkter. Men i de senere år har robotterne bredt sig længere og længere ind i produktionen. For eksempel på Taulov Mejeri har Arla Foods 25 industrirobotter til at understøtte en årlig produktion af 27.000 ton gul ost.

- Vi begyndte for omkring 10 år siden med robotter til de helt tunge løft i pakkeriet, men i dag bruger de også robotter til voksbehandling, udskæring og detailpakning af ost, siger pakkerichef Michael Nørgaard til Food Culture.