Abonnementsartikel

Maskinfabrikant Frode Randløv, Skanderborg, fylder 90 år den 8. maj

Søndag 8. maj fylder maskinfabrikant Frode Randløv, Skanderborg, 90 år. Allerede som 16-årig begyndte han at arbejde i sin fars virksomhed Johs. Randløvs Maskinfabrik, der blev etableret i 1925. I 1962 overtog Frode Randløv virksomheden, der i dag fortsættes af sønnen Svend Aage Randløv, nu med specialproduktioner af især kløvetræsudstyr.

Frode Randløv er stadig aktivt med i forretningen med flere timer dagligt på kontoret. Under hans ledelse udviklede maskinfabrikken sig til også at være forhandler af Claas Mejetærskere og Fiat traktorer samtidig med en omfattende udvikling og produktion af landbrugsmaskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinfabrikanten fra Skanderborg sad fra 1969 i 16 år i Danmarks Maskinforhandler Forenings kredsbestyrelse, fra 1975 som formand. I 1977-81 var han samtidig medlem af foreningens hovedbestyrelse på landsplan, heraf det sidste år som formand.

Der er også blevet tid til et udadvendt arbejde lokalt, blandt andet 60 år i Hjemmeværnet ? heraf en del år som næstkommanderende, samt 17 år i bestyrelsen for Tåning Jagtforening. I 2002 blev Frode Randløb æresmedlem af Danmarks Jægerforbund.

Friluftsmennesket Frode Randløv er ivrig roer og kender hver en vig i Skanderborg Sø. Tilbage i 1950?erne noterede han sig et DM bag årene. Medlemskab af Rotary og udlandsrejser har også taget og givet gode timer.

Fra sin far har Frode Randløv arvet en betydelig interesse for historie. Hjemmet på Vroldvej 49 i Skanderborg er fyldt med samlinger, som spænder fra oldtiden til den snart 90-åriges egen barn- og ungdom.

I 2010 forærede Frode Randløv en vildtbanesten fra 1743 med Chr. VI?s navnetræk til Kultur- og Aktivitetscenter Vestermølle. Den havde hans far fundet i en dynge sten, der skulle hugges til skærver. Den blev reddet og stod i 75 år i familien Randløvs have. Jagt på den forkerte side af en vildtbanesten var krybskytteri og kunne medføre dødsstraf. Holdt borgere hund op mod en kongelig vildtbane, skulle et forben hugges af, så hunden ikke kunne jage.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Frode Randløv fejrer fødselsdagen under private former på Restaurant Vestermølle ved Skanderborg Sø.