Nye tal fra Danmarks Statistik melder om et fald i salget af økologiske fødevarer på 12 procent sidste år, og det passer ifølge Økologisk Landsforening ikke.

- Vi kan slet ikke genkende det tal. Supermarkeder og økologiske virksomheder, vi samarbejder med, melder om samlet fremgang både i 2010 og 2011, siger Paul Holmbeck, direktør i Økologisk Landsforening.

Artiklen fortsætter efter annoncen

COOP melder om stigning

COOP, der via supermarkederne Kvickly, SuperBrugsen, Irma og Fakta står for knap halvdelen af det økologiske salg i Danmark, melder om stigning i salget både i 2010 og 2011:

- På trods af finanskrisen kan vi se, at det går rigtig godt for det økologiske salg. Og vi har meget positive forventninger til fremtiden, siger Katrine Milman, økologiansvarlig i COOP.

Astrid Gade, kommunikationschef i Arla, der står for hovedparten af det danske økologisalg indenfor mejeriprodukter, undrer sig også over tallene fra Danmarks Statistik, der siger, at salget af mejeriprodukter er faldet 17 procent:

- Vi kan slet ikke genkende tallene, vi har en samlet stigning på ni procent på alle økologiske mejeriprodukter, herunder mælk, ost og smør i 2010, siger hun.