Abonnementsartikel

Der er ikke længere de store synergier i samdrift af fabrikkerne i Sønderborg og i Tyskland

På JF-Stoll fabrikken i Sønderborg er det ikke odiøst at snakke om salg af virksomheden. Det er et spørgsmål om tid, hvornår det sker, mener den nye administrerende direktør Kristian J. Steinholm.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Men også et spørgsmål om hvordan, for ifølge Kristian Steinholm er det ikke givet, at JF-fabrikken i Sønderborg sælges sammen med Stoll-fabrikken i Tyskland.

- Stoll-fabrikken producerer læssere, og der er ikke i dag de store synergier ved at drive fabrikkerne sammen, mener den administrerende direktør. Derfor er han også kun chef for Sønderborg-fabrikkerne, mens Stoll-fabrikken har en selvstændig ledelse, der også refererer til JF-Stoll bestyrelsen.

Det daglige samarbejde består i dag kun i, at Stoll-fabrikken får sine stålplader skåret til i Sønderborg, hvor man har fire laser-skærere, der arbejder i døgndrift for at servicere både den danske og tyske produktion.

Generationsskifte via eksterne købere

Familien bag landbrugsmaskinvirksomheden, brødrene Jan og Jørn Freudendahl har trukket sig tilbage fra den daglige drift, og et generationsskifte blev forsøgt påbegyndt for to år siden, da Stoll-fabrikken blev sat til salg. Men der kom ingen købere.

- Der er ingen i familien, der ønsker at overtage virksomheden. Derfor skal generationsskiftet ske via eksterne købere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stoll-fabrikken blev i sin tid købt, fordi dens græsmaskiner passede fint ind i JF-sorimentet, og produktionen af græsmaskinerne blev samlet i Danmark på fabrikkerne i henholdsvis Sønderborg og Ulkebøl.