Ifølge DLBR har Miljøstyrelsen nu godkendt, at svampemidlet Osiris netop kan bruges til svampebekæmpelse i hvede, byg, rug og triticale.

Normaldoseringen er 2,0 liter pr. hektar, og indholdet heri svarer til 0,6 liter Opus + 0,6 liter Juventus. Man kan dog ikke opnå samme effekt ved at blande Opus og Juventus, som allerede er på markedet, fordi formuleringen er forbedret i Osiris.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sprøjtefristen er 35 dage i hvede og 49 dage i byg, rug og triticale. Osiris har været afprøvet i landsforsøgene i hvede i 2009-2010 og i vinter- og vårbyg samt i triticale i 2010.

BASF oplyser, at Osiris indeholder to aktive stoffer i en helt moderne og højteknologisk formulering, der er gylden og letflydende.

BASF har blandt andet udnyttet mange års erfaringer fra industrilakering til at optimere afsætningen og fordelingen af sprøjtevæske.

På bladene ”klæber” sprøjtevæsken nærmest til overfladen og der sker en meget hurtig fordeling og indtørring af sprøjtevæsken – det sker i løbet af blot få minutter.

Efterfølgende regn nedsætter ikke effekten. Indtrængningen er også hurtigere end med traditionelle svampemidler, så både nye og etablerede angreb standses med det samme.