Sydøstjyllands Politi har valgt at sigte en ansat på Arla-mejeriet i Taulov ved Fredericia for hærværk i forbindelse med et større kemikalieudslip på mejeriet.

Sigtelsen kommer efter grundig efterforskning af sagen, og dermed står det klart, at det ikke var en teknisk fejl på mejeriet, som forårsagede udslippet. 

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er meget trist og ubehageligt, at en af vores medarbejdere er sigtet for at have forvoldt udslippet og dermed have udsat kollegerne for fare. Men det er godt, at politiet nu mener at have klarhed over sagen. Siden udslippet har episoden fyldt meget hos os, og ikke mindst hos medarbejderne på Taulov Mejeri, fordi det hurtigt stod klart, at der kunne være tale om hærværk, siger Dan Kolding fra Arla Foods.

Den pågældende medarbejder var i forvejen opsagt pr. 29. april 2011 og er nu blevet fritstillet, mens sagen kører hos politiet og retsvæsenet. 

- Vi har stor tillid til vores medarbejdere, som er dygtige fagfolk, der ved, hvordan man skal omgås fødevarer og mejeriudstyr. De er loyale og ansvarlige, så vi anser det her som et meget usædvanligt og enkeltstående tilfælde, siger han. 

Arla vil dog på baggrund af udslippet på Taulov skærpe sikkerheden omkring rengøringstankene på mejeriet.