26 stikprøver af fødevarer med majs, soja, ris og hørfrø, som Fødevarestyrelsen har indsamlet og analyseret i slutningen af 2010, viser ingen spor af ulovlig GMO.

Kun i et enkelt parti popcornmajs blev der fundet spor af en EU-godkendt genmodificeret organisme. Indholdet var dog langt under den fastsatte tærskelværdi, der tager højde for, at det er umuligt helt at undgå spor af genetisk modificeret materiale i fødevarer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I EU skal fødevarer med et indhold på under 0,9 procent godkendt GMO ikke mærkes, hvis virksomheden kan dokumentere, at der er tale om et utilsigtet eller teknisk uundgåeligt indhold.

- Genmodificerede fødevarer er lige så sikre at spise, som fødevarer, der ikke er genmodificerede. Den obligatoriske mærkning er en oplysning om, hvordan fødevaren er produceret, og ikke en advarsel mod fødevaren, skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

- Formålet med mærkningen af fødevarer med GMO er udelukkende at give forbrugeren mulighed for at træffe et oplyst valg, når de køber ind.

De seneste syv år har Fødevarestyrelsen kun fundet en enkelt overtrædelse af reglerne om mærkning af GMO.