Tyske ATR Landhandel har lejet en grund på havnen i Aarhus, hvor der skal bygges en stor foderfabrik til produktion af svine-, fjerkræ- og kvægfoder

ATR Landhandel bygger en ny foderfabrik på en lejet grund på Aarhus Havn. Her vil selskabet producere svine-, fjerkræ- og kvægfoder.

Fabrikken bliver ifølge ATR Landhandel bygget til en årlig produktion på 200.000 ton foder.

- Det har været meget vigtigt for ATR Landhandel, at etablere sig med en fabrik i Danmark for bedre at kunne betjene alle de kunder, der driver husdyrproduktion i Midt- og Nordjylland og ligeledes på Fyn, hedder det i en pressemeddelelse fra ATR Landhandel.

Ifølge selskabet er det også planen, at anlægget på Aarhus Havn skal bruges til eksport af korn.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Med anlægget får vi mulighed for bedre at kunne betjene de store planteavlere, der er i Midt- og Nordjylland og også på det område styrke konkurrencen, hedder det i meddelelsen.

Byggeriet indledes ifølge ATR, når byggetilladelsen fra Aarhus Kommune foreligger. Byggeriet er planlagt til at tage cirka 12 måneder fra det første spadestik er taget til det første læs foder kan køre ud fra fabrikken.

- Det har været med i vores overvejelser omkring etableringen af fabrikken i Danmark, at konkurrencen ikke er blevet styrket efter alle de fusioner og sammenlægninger der er sket de sidste par år i den danske foderstofbranche, og vi håber, at vi med etableringen af fabrikken i Aarhus kan være med til at styrke konkurrencen, siger Martin Lauridsen, direktør i ATR´s afdeling i Danmark.

- Ud over muligheden for at producere foder er der selvfølgelig også andre synergieffekter ved etablering af et anlæg på Aarhus Havn. Det giver jo mulighed for at modtage råvarer direkte med skib fra oprindelsen med de store Panamax-skibe, siger han og tilføjer:

- Med vores byggeri på havnen i Aarhus er det nu op til de danske landmænd, om de vil have styrket konkurrencen på lang sigt.

Hos Aarhus Havn er der glæde over aftalen med ATR Landhandel.

- Det er glædeligt, at ATR har valgt at placere sin danske fabrik på Aarhus havn, hvor vi i forvejen huser flere af de andre vigtige aktører i foderstofbranchen. Det er i sig selv meget spændende, at der bliver bygget en ny foderfabrik på en dansk havn, hvilket ikke er sket i rigtig mange år, siger havnedirektør Bjarne Mathiesen.