Abonnementsartikel

Det er i strid med EU-reglerne at undtage fisk og mælk fra skat på mættet fedt. Desuden bliver importører af fødevarer stillet dårligere end danske producenter, mener Margarineforeningen, som allerede har klaget over fedtskatten.

Margarineforeningen har allerede klaget til EU-Kommissionen over den netop vedtagne skat på mættet fedt. Det skriver Ing.dk.

Det ene punkt i klagen går på, at fisk er undtaget fra skatten på mættet fedt. Fisk er kendt som en god kilde til flerumættet fedt herunder Omega-3, der er vanskeligt at få fra andre kilder. Forskerne er enige om, at umættet fedt er godt for hjertet. Men fisk indeholder også meget mættet fedt, påpeger sekretariatschef Frederik Madsen, Margarineforeningen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Selv om vi spiser mindre fisk end kylling, så bidrager fisk mere til vores indtag af mættet fedt end kylling. Hvordan kan kylling være beskattet og fisk fritaget, spørger han ifølge Ing.dk.

Importører dårligere stillet

Det andet punkt i klagen til EU handler om reglerne for import af fødevarer. I mange tilfælde oplyser producenten nemlig ikke indholdet af mættet fedt, så det tilfredsstiller de danske lovgiveres krav.

Frederik Madsen bruger en importeret klejne som eksempel. Importøren skal ikke blot opgive indholdet af mættet fedt til myndighederne, men hvor meget fedt der gik til at koge klejnen. Altså inklusive det fedt, som blev smidt ud.

Hvis producenten ikke kan oplyse det, så skal der betales skat af klejnens samlede fedtindhold, altså både mættet og umættet fedt, og hvis det heller ikke kan oplyses, så skal fedtskatten betales af klejnens samlede vægt.

- Importøren skal give oplysninger, som han reelt ikke har mulighed for at få, siger Frederik Madsen til Ing.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han vil nu presse på for at få EU til at behandle klagen.